Sitenize Backlink Eklerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Backlink

Sitenize Backlink Eklerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sitenize backlink eklerken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Bu makalemizde sıkça sorulan bu soruya değinecek ve bilgiler vererek yanlış yapmanızı engelleyeceğiz. Backlink kelimesi ile alakalı bilgi edinenler edindikleri kadar bilmedikleri de vardır. Bu amaçla backlink ile alakalı kısa da olsa bir açıklama gerçekleştirmek ve bilgi vermek isteriz.

Backlink, bir internet sayfasının diğer internet sayfalarından almış bulunduğu her türlü bağlantıya verdiği unsurdur. Bu bağlantılar  görselden de olabilir, metin şeklinde de olabilir, videodan da olabilir, yorumdan da olabilmektedir.

Backlink, internet sitenizin Google ya da diğer arama motorlarında sıralama bazlı artması amacı ile en çok yarar gerçekleştiren kaynaktır. Bu terim daha evvelki zamanlarda (2 sene evvel) nereden alınırsa alınsın yarar sağlıyor idi. Ancak bu günümüzde bu tür olmamaktadır.

Artık kalıcı, kaliteli ve nitelikli bağlantılara ihtiyaç duyuyoruz. Tabi yalnızca bu kategorilerde yeterli olamayabiliyor.

Bağlantı aldığınız sitenin ya da sayfanın hiti de gerektiğince önemlidir. İlgili sitelerden size geri dönüş geliyor mu? Bu geri dönüşlerin kalitesi nedir? İnternet sayfanızda süre geçiriyor mu? Geçiriyorsa ne kadar? Ortalama olarak kaç sayfa geziyorlar? İşte bundan ileri süreçte Google arama motoru almış bulunduğunuz bağlantının size sağlamış bulunduğu yararlara nazaran değerlendirmesini yapıyor.

Lütfen bağlantı alırken bu ya da bunlar gibi kategoriler ile ilgi bilgi edininiz. Yoksa ciddi cezalandırmalara, spamlara maruz kalabilirsiniz.

Sitenize backlink eklerken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Bu konuyu maddeler şeklinde  derledik ve sizler ile paylaşıyoruz. İşte backlink alırken dikkat edilen ve gerekli olan yerler;

  • Bağlantı alacağınız internet sitesinin Alexa sıralamasını pek önemsemeyin. Alexa bundan sonra ki detaylı programlar vasıtası ile iyileştirilebilen bir araç olduğundan dolayı bu amaçla bunu çok öneme almamalısınız.
  • Size verilebilecek olan bağlantının hangi sayfadan geldiğini, bu sayfaya ait alan adının geçmişini incelemelisiniz.
  • Bağlantı veren sayfa güncel ve aktif mi? Sürekli olarak güncelleniyor mu? Bu konulara odaklanmayı unutmayınız.
  • Bağlantı alacağınız internet sitesinin sosyal ağ hesapları derli toplu olarak aktif şekilde kullanılıyor mu? Bu mevzuya da bakmanızı öneririz.
  • Size backlink verecek olan sayfanın link çıkış miktarını denetim altına alarak kontrol etmelisiniz. 10 ya da daha çok siteye bağlantı veriyor ise o sayfadan uzak durmalısınız.
  • Site çöp ve spam içeriklerden mi oluşmuş yoksa aslında orjinal içeriklerle mi desteklenmektedir? Kesinlikle incelemeli ve bakmalısınız.
  • Eğer size özel kaynaklar oluşturuluyor ise (paravan blog, blog vs. gibi) bu kaynaklardan derhal bağlantı çıkışı yapılmadığından emin olmalısınız. Bu kaynaklar en az 20 ila 25 gün içinde içerik ve sosyal ağ paylaşımlar ile desteklenmelidir. Paylaşılan her içerikten ziyade yalnızca %30’luk kısmından link çıkışı yapılmalıdır. Bu hususta backlinkaraci.com adresinin hizmetlerine ve kalitesine güvenebilir, istediğiniz zaman destek alabilirsiniz.
  • Size trafik ve hit faydası olmayacak sayfalardan uzak durmalısınız.
  • Sizinle alakalı olmayan sitelerden bilhassa da haber sitelerinden uzak durmalısınız.
  • Footer backlink kaynaklarından uzak durmalısınız.

İşte backlink ekleme konusunda gerekli olanlar yukarıda paylaştıklarımızdır. Bağlantı alırken kesinlikle bu kural ve kategorilere uyunuz.

Biz, bu kurallara uyduğunuz takdirde başarıya ulaşabilirsiniz. Tabi backlink almadan evvel iç optimizasyon zamanını uzman olarak yapmalı ve bitirmelisiniz. Bu hususta da backlinkaraci.com adresinden uzmanlar doğrultusunda destek alabilirsiniz.

Comments

Avatar
Aydın 31 Ocak 2022

Peki backlink paketleri alırken DA PA değerlere dikkat etmek gerekli mi ? Yoksa dofollow olması yeterli mi?

Comments are closed.